Bake se stalno mijenjaju, no vlasnik restorana Joe Scaravella rekao je, za Travel + Leisure, kako se svaka večer odvija isto „Ljudi uvijek pričaju o svojim majkama i bakama te načinu na koji su kuhale“, i nadodao je kako goste „Večera odvede niz stazu sjećanja.“.
To nije ništa čudno, jer je koncept nastao upravo iz želje za prisjećanjem. Nakon što je vlasnik restorana izgubio majku i baku, rođenu Talijanku, jedini način na koji se mogao nositi sa tugom bio je ponovno stvoriti magiju u kuhinji. Tako je 2007. otvorio restoran u naselju St. George, nazvavši ga u čast svoje majke Marije.
U početku je restoran zaposlio nekoliko talijanskih baka, iz različitih talijanskih regija, da kuhaju vlastite jelovnike po rotirajućem rasporedu, a 2011. počeli su s idejom da koncept prošire i na druge kulture.
Počeli su raditi na virtualnoj knjizi „Nonnas of the World“, kuharici, koja sadrži recepte na materinjem jeziku, prikupljene diljem svijeta, uz biografiju bake i fotografije. Vizija vlasnika je da spomenuta kuharica postane najopsežnija zbirka bakinih recepata, njihovog dijalekta i sjećanja, svjedočanstvo kulinarske kulture običnih ljudi iz cijelog svijeta.
Sljedeći korak napravili su u srpnju 2015., a to je pozivanje baka iz različitih zemalja da zajedno kuhaju u restoranu.