Higijena ili okus

Prati zube prije ili nakon doručka? Stomatologinja riješila trajnu dilemu

Muškarac i žena peru zube i razne opcije za doručak
Muškarac i žena peru zube i razne opcije za doručak Foto: Canva
Prije ili poslije doručka? Saznajte koja je navika ispravna

Mnogi od nas cijene jednostavnu i usporenu jutarnju rutinu, a odluka prati zube prije ili nakon konzumacije omiljenog doručka, zna nas natjerati na razmišljanje od trenutka kad otvorimo oči. Bilo kako bilo, tu odluku moramo donijeti ujutro, a filozofsko razmišljanje oko toga što prvo trebamo učiniti zna sličiti onoj vječnoj debati što je prvo kokoš ili jaje.
\\folder\vezani_članak muškarac i žena vježbaju u teretani Pumpaj pumpaj Ranim treningom do ravnog trbuha! Ovih pet jutarnjih vježbi možete napraviti i kod kuće
Kako bi se riješili te filozofske teme u jutarnjim satima, o kojem svatko ima svoje mišljenje i stav, u nju se uključila stomatologinja Anna Peterson, koja na društvenim mrežama redovito dijeli stomatološke savjete.

Stomatologinja iz Essexa konačno je stala na kraj sporu je li na prvom mjestu doručak ili pranje zuba. Ona je objasnila da ne biste smjeli čekati da pojedete prvi obrok u danu kako biste oprali zube i da biste prije kuhinje trebali prvo otići do kupaonice.
\\folder\vezani_članak osoba koja se budi i šalica kave maksimalan učinak Doktor otkrio zašto je loše popiti kavu ujutro. Bolje ju je popiti u ovom razdoblju
U videu na TikToku objašnjavajući zašto je to pravilna praksa istaknula je dva glavna razloga.

@annapetersondental Replying to @jay._.j1 #breakfast #teeth #brushing #toothpaste #toothdecay #toothwear #whiteteeth #learnontiktok #dental #dentaladvice ♬ original sound - Anna Peterson

“Kada doručkujete, usta vam se zakisele. Dakle, ono što radite kada perete zube nakon doručka je da četkate kiselinu u zube i to troši caklinu, a pranje zuba prije doručka štiti vaše zube od svega što ćete pojesti." rekla je Anna.
\\folder\vezani_članak Slanutak i simboli za muški i ženski WC Ovako hranite svoje zdravlje Nutricionist savjetuje jesti jednu stvar svaku večer ako želite ujutro obaviti nuždu
Eto sada znata da biste uvijek trebali oprati zube prije jela, kako bi ih zaštitili. Iako je to stručno mišljenje, ljudi su u komentarima izrazili nezadovoljstvo, a neki su zadovoljni jer je njihov stav, oko jutarnjeg pranja zubi, ispravan.

Ne možete svima ugoditi, ali sad znate koja je tehnika ispravna, a prilagodite li svoju rutinu oko nje ili ne, je potpuno vaša odluka.