Viralno

Putnica slala slike golotinje svima s iPhoneom. Dobio ih i pilot, njegova reakcija je šokirala mnoge

Pilot's
Pilot's
Pilot Southwest Airlinesa snimljen je na TikTok videu kako prijeti otkazivanjem leta ako jedna putnica ne prestane slati neželjene golišave fotografije drugim putnicima u avionu.

Incident, koji je uključivao Appleovu uslugu prijenosa datoteka AirDrop (koji ima dodatni sloj značenja u zrakoplovu), dogodio se tijekom leta iz zračne luke William P. Hobby u Houstonu za Cabo San Lucas u Meksiku.

Video koji je na TikToku pregledan više od 3 milijuna puta snimio je i objavio korisnik Teighlor Marsalis. On je potvrdio da se ukrcao u avion u kojem je doživio nesvakidašnje iskustvo. U avion je primio obavijest o dijeljenju datoteke putem AirDropa, koji vlasnicima iPhonea omogućuje dijeljenje fotografija, videa i poveznica s drugim iPhone uređajima u blizini.

Marsalis je rekao da je odbio fotografiju, ali da su mu dvije žene koje su sjedile pored njega u blizini prihvatile AirDrop te mu pokazale sliku.

Marsalis je rekao da je počeo snimati svoj video nakon što je drugi putnik upozorio stjuardesu, koja je potom otišla u kokpit da pilotu prenese što se događa u avionu. Nakon što su službenici provjerili putnike i proveli sigurnosne prezentacije, zrakoplov je poletio, rekla je.

Cyberflashing, za koji ne postoji dobar prijevod na hrvatski je praksa slanja neželjenih i eksplicitnih fotografija nepoznatim osobama. Statistika pokazuje da je više od polovice žena u dobi između 18 i 29 godina dobilo neželjene slike, a ovaj slučaj pokazuje kao niti muškarci nisu lišeni takvih iskustava.

Kako je izgledala obavijest pilota možete pogledati u videu ispod.

@teighmars @robloxsouthwestair takes airdropping nudes very seriously. #AEJeansSoundOn #WorldPrincessWeek ♬ original sound – Teighlor Marsalis