Predivno!

Nagrada za junakinju: Policajka dobila promaknuće nakon što je podojila nezbrinuto dijete

Celeste Ayala (Foto: Facebook)
Celeste Ayala (Foto: Facebook) Foto: Facebook
Argentinska policajka prvo je postala viralni hit, a onda dobila i promaknuće zbog dirljive geste.

Argentina je ovih dana puna hvalospjeva na račun policajke Celeste Ayala koja je završila u lokalnim i svjetskim medijima nakon što je pomogla nezbrinutom djetetu u dječjoj bolnici i podojila ga. Celeste je dežurala u dječjoj bolnici u Buenos Airesu kada je zaprimljena nezbrinuta beba.

Beba je bila jedno od šestero nezbrinute i izgladnjele djece oduzete roditeljima, a kada je policajka vidjela da je osoblje bolnice preopterećeno, a beba ne prestaje plakati, konzultirala se s dežurnim liječnikom i onda podojila mališana.

 

Fotografija policajke kako doji objavljena je na društvenim mrežama i u medijima te je vrlo brzo postala nacionalnom junakinjom. Fotografiju je objavio njezin kolega Marcos Hereida, koji je u statusu na Facebooku napisao: ''Želim javno podijeliti ovu veliku gestu ljubavi prema nepoznatom djetetu, prema kojem si bez oklijevanja postupila kao prava majka. Nisi marila što je beba bila prljava i smrdljiva, što je istaknuo netko od osoblja bolnice. Svaka čast, kolegice!''.

Policajka je za portal Cronica izjavila: ''Primijetila sam da je beba bila gladna jer je stavljala ruku u usta i plakala pa sam pitala mogu li je podojiti. Bio je to jako tužan trenutak, srce mi se slomilo. Društvo mora biti osjetljivije na probleme koji utječu na djecu, takve stvari se ne smiju nastaviti''.

 

 

Nakon što se priča o nesebičnoj gesti proširila, Celeste je dobila i promaknuće u narednicu, a Cristian Ritondo, Ministar sigurnosti, poručio joj je: ''Htjeli smo ti zahvaliti za ovu spontanu gestu ljubavi. To je način obavljanja policijskog posla kojim se ponosimo i koji potičemo''.

Osim policije, argentinskom junakinjom ponose se i vatrogasci, za koje volontira u slobodno vrijeme. Oni su na svojem Facebook profilu napisali: ''Želimo čestitati našoj volonterki Celeste Ayala koja je jučer u sklopu svojeg posla policajke podojila nezbrinuto, uplakano dijete. Takvi postupci inspiriraju nas da smo još bolji u svojem poslu i solidarniji s ljudima u zajednici''.