Mix

Još ju nitko nije svladao: Najduža šetnja na svijetu. Ideš?

Bilbo kreće na putovanje
Bilbo kreće na putovanje Foto: Youtube Screenshot
Ostalo je još nekoliko putovanja na koja se ljudi još uvijek nisu otisnuli, a ovo je jedno od njih.

Sve što ti treba su izdržljivost, odlučnost, i otprilike godinu dana slobodnog vremena.

Stvar je malo ekstremnija od tipa koji je hodao 450 kilometara kako bi se ohladio od svađe sa suprugom. Radi se o najdužoj udaljenosti dvije točke na planetu Zemlji – koja se može propješačiti.

Ruta vodi od Cape Towna u Južnoj Africi sve do lučkog grada Magadana na krajnjem istoku Rusije, prenosi Unilad. U pitanju je najduža pješačka ruta na svijetu, kojoj može parirati jedino put koji su tvoji baka i djed morali prijeći do škole.

@sherifelsahly

Do you think you can complete this?😱#sherifelsahly

♬ original sound – sherifelsahly

Oni koji se odluče na ovaj pothvat trebat će odjeću za svako vrijeme jer će preko usijane pustinjske atmosfere dohodati i do smrznutih sibirskih uvjeta.

Put je dug 22.387 kilometara, a za njegov najbrži mogući prelazak bilo bi potrebno neometano i tempirano hodati punih 187 dana.

Bilbo kreće na putovanje Najdulja pješačka ruta na Zemlji Foto: Instagram Screenshot

Ako ništa drugo, moramo barem spavati – tako da bi čak i onima u najboljoj formi na kraju otišlo barem godinu dana na ovaj multikontinentalni put. Jedini dio puta gdje bi dobili priliku odmoriti noge jest put trajektom preko Sueskog kanala.

S obzirom na trenutnu situaciju u Europi, ne možemo reći da bi trenutni tajming bio najsretniji za ovakav pothvat. Uz to, ne postoji nikakva konkretna nagrada – osim što ćeš do kraja života biti ‘taj’ tip i imati najbolju priču gdje god se pojaviš.

Iskustvo će biti, i uvijek je, najveća nagrada ljudima koji se odluče na izazovna putovanja.