Report

Dobivanje zvijezde na Hollywood Walk of Fame uključuje bizaran proces i puno novca

Hollywood Walk of Fame šetnica sa zvijezdama
Hollywood Walk of Fame šetnica sa zvijezdama Foto: unsplash.com
Uspjeti u Hollywoodu teško je samo po sebi, ali prijava za dobivanje imena na jednoj od zvijezdi na poznatoj šetnici „Walk of Fame“ izgleda jednako teško. Detalji procesa prijave su otkriveni i opsežniji su nego što mislite.

Biti velika superzvijezda u glazbenom ili filmskom poslu pomaže, ali to samo po sebi nije dovoljno da da dobijete svoju zvijezdu. Hollywood Walk of Fame proteže se nešto više od 3,5 km, a svake godine Hollywoodska trgovačka komora odabire oko 24 slavne osobe koje će dobiti vlastitu zvijezdu. Evo što trebate učiniti da biste dobili svoju.

Prvo, mora vas netko nominirati i ta će preporuka vjerojatno imati veću težinu ako dolazi od nekoga utjecajnog. U teoriji, gotovo svatko se može prijaviti za zvijezdu, ali očekuje se da ste proizveli umjetničko djelo koje je na neki način kultno.

Vin Di Bona, predsjednik Odbora za odabir Walk of Fame za 2016.-2017., rekao je, kako nam prenosi UNILad, da kandidati moraju biti poznati najmanje pet godina, kao i imati „neupitnu“ stručnost u području televizije, filmova, radija, kazališta ili glazbene industrije.

Međutim, čast nije jeftina i prijave nose 30.000 dolara naknade za sponzorstvo nakon prihvaćanja. Polovica tog novca ide na stvaranje vaše zvijezde, dok druga polovica ide u Hollywood Historic Trust, koji održava Walk of Fame. Očekuje se da će uspješni kandidati prisustvovati otkrivanju svoje zvijezde, međutim, u prošlosti je bilo iznimaka, poput Barbare Streisand koja je izjavila da joj je neugodno u velikoj gužvi.

Objašnjavajući očekivanja zvijezda i proces, web stranica Hollywood Walk of Fame glasi „Kriterij za dobivanje zvijezde sastoji se od sljedećeg: profesionalni uspjeh, dugovječnost u kategoriji od pet ili više godina, doprinos zajednici i jamstvo da slavna će osoba prisustvovati ceremoniji posvećenja ako bude odabrana.”.

„Nakon što Odbor za odabir Walk of Fame izvrši svoj odabir, Upravni odbor Hollywoodske komore također glasa za odobravanje zvijezde, a zatim se na konačno odobrenje imena podnose Odboru za javne radove Grada Los Angelesa. ”.