Konzumiranje alkohola, posebice u velikim količinama, nikako ne može biti dobro za zdravlje. To nam zapravo pokazuje i naše tijelo kada se drugog jutra probudimo dehidrirani s užasnom glavoboljom. Ipak, jedan doktor ističe koje je piće najbolje, a sve podržava i znanost.
Naravno da je najzdravije piće obična voda, ali odlučite li se za alkoholna pića ono napravljeno od agave s malo šećera i ugljikohidrata, nećete si napraviti toliku štetu kao s ostalim pićima. Istraživači su također otkrili da je žestoko piće neprobavljivo, što znači da ne podiže razinu šećera u krvi toliko kao druga pića.
Odgovor koji tražite je tekila, a doktor govori kako je ona najbolja opcija. Da malo zakompliciramo stvari, agava sadrži spojeve poput fruktana i fruktooligosaharida, koji djeluju kao prebiotici i potiču zdravu crijevnu mikrobiotu, tako poboljšavajući probavu.
Jedan od glavnih razloga zašto je alkohol loš za naše tijelo je to što se razgrađuje u toksin koji oštećuje DNK, a također sprječava i njegovo popravljanje. Unatoč tome što tekila još uvijek pokreće ovaj proces, vjeruje se da je mnogo sporiji, što bi moglo, samo malo, ublažiti mamurluk ujutro.
Govoreći za New York Post, dr. Sethi je rekao: "Tekila se metabolizira u acetaldehid sporijom brzinom od ostalih alkoholnih pića. Ovaj sporiji metabolizam može objasniti zašto neki ljudi prijavljuju manje mamurluka s tekilom." Međutim, postoji kvaka. Stručnjak je dodao: "Ove dobrobiti odnose se samo na stopostotnu tekilu od agave. Miješanje tekile sa slatkim pićima poništava potencijalne prednosti."
Tanya Zuckerbrot, certificirana dijetetičarka, također preporučuje tekilu svojim klijentima koji vole piti, prenosi NY Post.
U usporedbi s čašom votke od 1 unce, koja ima 96 kalorija, ona ističe: "Čašica tekile ima samo 64 kalorije. Osim toga, napravljen je od agave i ima prirodno sladak okus. To eliminira potrebu za miješanjem sa slatkim pićima, gdje se kalorije i ugljikohidrati stvarno nakupe."