Zasluženo priznanje

Dr. Dre dobiva zvijezdu u Hollywoodu! Na dodjeli mu se pridružili Eminem, 50 Cent i Snoop Dogg

Dr. Dre, Snoop Dogg, Eminem i 50 Cent na ceremoniji
Dr. Dre, Snoop Dogg, Eminem i 50 Cent na ceremoniji Foto: cultureplugg/Instagram
Tvorac prepoznatljivog zvuka i legendarnih hitova! Nadamo se da niste zaboravili na Dr. Drea

Dr. Dre je jedan od najboljih producenata u povijesti svog žanra, a nazivaju ga i tvorcem G-Funka. On je čovjek koji stoji iza mnogih hitova, a imao je i uspješnu repersku karijeru.

Logično je da će i veliki Dr. Dre slijediti stope glazbenih kolega kao što su Ice Cube, 2Pac i Snoop Dogg i zasluženo zasjati na Hollywood Walk of Fame.


Svoju je karijeru započeo kao producent, DJ i suosnivač rap grupe N.W.A. Svoj hvaljeni debitantski album The Chronic objavio je 1992., a svojevremeno je album dosegao 3. mjesto na Billboardovoj ljestvici 200.
Dre je napustio N.W.A. i otišao je stvarati glazbu za Death Row Records s rap legendama poput Snoop Dogga, 2Paca i mnogih drugih.

\\folder\vezani_članak Dr. Dre i Eminem Iz usta stručnjaka Dr. Dre govori da je Eminem “najbolji ikad“! Drugi mu reperi nisu ni do koljena

Uz podršku suosnivača Interscopea, Jimmyja Iovinea, Dre je 1996. pokrenuo Aftermath Entertainment i zaslužan je za otkriće Eminema i 50 Centa.

Dr. Dre je zaradio svoj prvi hit broj 1 na Billboard Hot 100 ljestvici s pjesmom “California Love” napravljenoj u suradnji s 2Pacom 1995. Drugi njegovi hitovi su “In Da Club” 50 Centa, “Family Affair” Mary J. Blige i Eminemov “Crack A Bottle”. Također ne trebamo zaboraviti njegovu suradnju na BLACKstreetovom hitu “No Diggity” iz 1996.
Billboard je, prošle godine, Dr. Drea proglasio najvećim rap producentom svih vremena.

Prijatelji i hip-hop suradnici koji su bili uz njega desetljećima, poput Snoop Dogga, 50 Centa, Eminema, Jimmyja Iovinea i drugih, bili su prisutni na službenoj ceremoniji.

Želimo čuti tvoje mišljenje – posjeti rubriku "Ubaci u Folder" i odgovori na ovotjedno pitanje!