Ovako možete otkriti imate li obožavatelje

Sumnjate da je netko potajno zaljubljen u vas? Obično će pokazati ovih 5 oblika suptilnog ponašanja

Ruke spojene u srce
Ruke spojene u srce Foto: Canva
Saznajte kako prepoznati imate li potajnog udvarača

Dekodiranje i razumijevanje nečijih emocija nije uvijek lako, pogotovo kada je riječ o ljubavi. Ako je netko potajno zaljubljen u vas, obično to izražava na određene suptilne načine koji bi mogli proletjeti ispod vašeg radara.

Sigurno ste s odrastanjem primijetili kako ljubav nisu uvijek velike geste ili srcedrapajuće izjave. Umjesto toga, znakovi se često mogu pronaći u malim, svakodnevnim ponašanjima.
Srećom blogerica Tina Fey, uz pomoć portala Hack Spirit, prenosi nam kojih to pet suptilnih oblika ponašanja mogu značiti da je netko potajno zaljubljen u vas.

Paze na detalje

Ljepota je, kako kažu, u detaljima. Kad je netko potajno zaljubljen u vas, ne samo da sluša, već i pamti. Mogli bi se sjetiti vašeg omiljenog okusa sladoleda koji ste usput spomenuli ili da više volite tulipane nego ruže.

\\folder\vezani_članak Uspon prema cilju Ovako do samopouzdanja Pet načina kako podići samopouzdanje u manje od 10 minuta

Često se u tim malim trenucima pažnje ljubav tiho javlja. Ovakvo ponašanje je njihov način da pokažu da im je jako stalo do vas, čak i ako još nisu spremni to verbalno izraziti.

Uvijek su tu za vas

Sljedeći znak je suptilan, ali značajan. Kad netko potajno gaji osjećaje prema vama, vjerojatno će se javiti kad god ih zatrebate. Bilo da im se javite radi potpore ili savjeta, nikad se ne čine predaleko.

Međutim, važno je ne brkati ovo s nekom pretjeranom ovisnošću ili posesivnošću. Ljubav bi trebala biti uzajamna podrška i poštovanje, a ne jednostrana ovisnost. Dakle, ako primijetite da je netko stalno tu za vas, u svakom slučaju, to bi moglo značiti da je potajno zaljubljen u vas, ali zapamtite, djela govore više od riječi, pogotovo kada je u pitanju ljubav.

Njihov govor tijela sve govori

Govor tijela je tihi govor ljubavi, zato često i odaje kad se nekom sviđate. Osoba se često naginje prema vama za vrijeme razgovora, dulje drži kontakt očima ili suptilno oponaša vaše geste. Kad je netko potajno zaljubljen u vas, govor tijela ga često odaje. Mogu se nagnuti dok razgovarate, održavati kontakt očima dulje nego inače ili suptilno odražavati vaše geste.

Nerijetko govor tijela komunicira ono što riječi ne mogu, no važno je upamtiti da iako vam govor tijela može dati naznake, on nije siguran. Treba ga razmotriti zajedno s drugim znakovima i ponašanjima kako bismo dobili jasniju sliku.

Kada ste u blizini ove osobe, obratite pažnju na njihov govor tijela. Možda vam on ispriča priču o tajnoj ljubavi.

Čini se da su iskreno sretni zbog vaših uspjeha

Kad je netko potajno zaljubljen u vas, vaše pobjede osjeća kao i vlastitu. S iskrenom srećom i ponosom slave vaše uspjehe, velike ili male. Bilo da se radi o unapređenju na poslu, ostvarenom osobnom cilju ili čak samo dobroj frizuri, njihova je veselje oko vaših postignuća vidljivo.

Kad vas netko voli, ne može ne proslaviti vašu sreću jer to i njima donosi radost. Međutim, važno je napraviti razliku između nekoga tko je iskreno sretan zbog vas i nekoga tko samo pokušava pridobiti vašu naklonost. Prvo dolazi iz ljubavi, dok bi drugo moglo biti vođeno vlastitim interesom.

\\folder\vezani_članak Toksično društvo i nezadovoljstvo Pazite na ovakve oblike ponašanja Ljudi s kojima se jako teško družiti nesvjesno pokazuju ovih 5 primjera toksičnog ponašanja


Kada podijelite dobre vijesti, zabilježite njihovu reakciju. Čini li se njihova sreća čini iskrenom i neusiljenom, možda su samo potajno zaljubljeni u vas.

Imaju nevjerojatno puno strpljenja s vama

Strpljenje je, kako kažu, vrlina, a kada je netko potajno zaljubljen u vas, čini se da ga ima u izobilju. Strpljivi su s vašim manama, sklonostima, pa čak i s vašim lošim danima. Pružaju vam prostora kada vam je potreban i svoje vrijeme kada to tražite.

Istinsko strpljenje ne treba brkati s pasivnošću ili ravnodušnošću. Radi se o razumijevanju i prihvaćanju, a ne o zatvaranju očiju pred pitanjima koja su važna. Netko tko je dosljedno strpljiv s vama, možda potajno sprema izraziti svoju ljubav samo još nije smogao hrabrosti izjaviti je.

U svijetu ljubavi ništa nije crno-bijelo. Znakovi tajne ljubavi često su skriveni u najsuptilnijim ponašanjima, ali zapamtite, ljubav je jedinstvena koliko i osoba koja je osjeća. Ovi su znakovi samo smjernice i neće svi izraziti svoje osjećaje na isti način. Uvijek vjerujte svojim instinktima i gledajte širu sliku.