Skupocjeni predmet prodan je na aukciji

Zlatni džepni sat preživio je Titanik, a prodan je po nevjerojatnoj cijeni! Bio je vlasništvo najbogatijeg putnika na brodu

Putnik Titanika John Jacob Astor i njegov zlatni sat
Putnik Titanika John Jacob Astor i njegov zlatni sat Foto: wasted/Instagram
Sat je preživio svašta, a u ruke novog vlasnika stigao je po astronomskoj cijeni

Povijest je nevjerojatno zanimljiva, a kada naiđemo na neki predmet od povijesnog značaja, pokazuje nam se rijetka prilika za saznati nešto o događajima iz prošlosti. Upravu je tu ulogu preuzeo sat, koji je pripadao najbogatijem putniku sa slavnog broda Titanik.

Titanikova tragedija dogodila se 15. travnja 1912. i tako je postala događaj o kojem se priča već desetljećima, a nerijetko se prisjeća i više od 1500 putnika koji su u nesreći izgubili život.
Prozvan ''nepotopivim brodom'', šokirao je svijet samo četiri dana nakon svoje plovidbe, a pri udarcu u santu leda u Atlantskom oceanu, potonuo je na dno mora.

\\folder\vezani_članak Glumac Tom Hanks u filmu Forrest Gump s tenisicom u ruci Poznati model iz 70ih dobio je kultno mjesto u pop kulturi Tenisice iz popularnog filma prodane po astronomskoj cijeni! Pogledajte kako izgleda legendarni par iz filma Forrest Gump

Brod koji je za svoju destinaciju odabrao SAD, bio je pun bogatih putnika, zato nije ni čudno da je pronađeno nešto poput skupocjenog zlatnog sata.
Izvorno je pripadao poduzetniku Johnu Jacobu Astoru (47), koji je poginuo u nesreći nakon što je svoju suprugu Madeleine otpratio u čamac za spašavanje.



Sigurno se pitate koliku je cijenu postigao ovako rijedak predmet s izuzetno zanimljivom poveznicom. Oni koju su rekli 1,38 milijuna eura, pogodili su prodajnu cijenu. Aukcionar Andrew Aldridge rekao je, kako nam prenosi LADBible, da su prodajne ponude bile ''apsolutno nevjerojatne''.

Rekao je ''One odražavaju ne samo važnost samih artefakata i njihovu rijetkost, već također pokazuju trajnu privlačnost i fascinaciju pričom o Titaniku.'' i zaključio kako ''112 godina kasnije, još uvijek govorimo o brodu i putnicima i posadi.''.

\\folder\vezani_članak jordanov bmw 850i na aukciji Report BMW Michaela Jordana dostupan je na aukciji! Pogledajte o kojem je automobilu riječ

Astorovo tijelo pronađeno je tjedan dana nakon potonuća broda, a uz njega je pronađen i njegov džepni sat Waltham, napravljen od 14 karatnog zlata s ugraviranim inicijalima vlasnika, JJA.

Aldridge je rekao “Astor je uvelike poznat kao najbogatiji putnik na brodu RMS Titanic i smatralo se da je bio među najbogatijim ljudima na svijetu tog vremena, s neto vrijednošću od otprilike 87 milijuna američkih dolara, što je ekvivalent nekoliko milijardi dolara danas.''.