Mix

Koga biste prijavili? Ovaj grad organizira europsko prvenstvo u oponašanju galebova

Galeb krade hranu
Galeb krade hranu Foto: Shutterstock
Treće europsko prvenstvo u kričanju, tj. oponašanju galebova, organizirao je belgijski obalni grad De Panne gdje je žiri okrunio najbolju imitaciju prepoznatljivog ptičjeg krika, prenosi Reuters.

Opće je poznata stvar da su galebovi često omraženi u javnosti zbog njihovog nametljivog ponašanja, a cilj je ovog natjecanja i promjena njihova zloglasnog imidža.

“Zašto ne bismo pribavili više simpatija za te galebove – jer i oni su dio obale – nema obale bez galebova”, rekao je za Reuters Jan Seys, predsjednik žirija i šef komunikacija Morskog instituta Flanders.

Toliko o suludim natjecanjima. Ali priznajmo, tko ne bi zastao to poslušati, i vidjeti? Samo preozbiljni ljudi, pretpostavljamo. Takvi su događaji stvoreni za onaj beskorisni dio naše znatiželje koji bi nam, ako ništa drugo, barem trebao osigurati zabavu.

I, dajte, molimo vas, tko nije barem jednom ispustio pošten životinjski krik, onako slasno? Opet – samo preozbiljni ljudi. Preozbiljni za vlastito dobro.

Na tom fenomenalno čudesnom prvenstvu ove se godine natjecalo 50 sudionika, uključujući first-timere i povratnike.

Stručni ih je žiri ocjenjivao na način da je, ovisno o kvaliteti oponašanja galebova zvuka, dodjeljivao 15 bodova, i još do 5 bodova za oponašanje samog ponašanja galebova.

To je bar lako – urličući su mogli neometano letati na sve strane i ljudima trgati hranu iz ruku. Zamislite to divljaštvo, a ne ugrožava nikoga!

Prvo mjesto u oponašanju glasanja galeba osvojio je Yarmo, 21-godišnji student arhitekture iz Eindhovena u Nizozemskoj kojemu je ovo usput bilo i prvo takvo natjecanje.