Mix

Nova kontroverzna videoigra preuzela tržište! Palworld ruši rekorde, a neki je bojkotiraju jer je preslična Pokemonima

naslov igrice Palworld s likovima Pals oko naslova
naslov igrice Palworld s likovima Pals oko naslova Foto: YouTubescreenshot/@pocketpair
Nova popularna igra Palworld, podigla je mnoge kontroverze zbog svoje sličnosti s igricom Pokémon Go. Naime, Palworld je postala jedna od najvećih videoigara na svijetu i to samo tri dana nakon objave.

Igricu je kreirala japanska tvrtka Pocketpair, a Palworld, koji je objavljen u petak (19. siječnja), doista je osvojio svijet. Igra omogućuje igračima da preuzmu ulogu „krotitelja palova“ i putuju po velikoj karti boreći se s ljudskim neprijateljima i stvorenjima koja su poznata kao „Pals“.

Kao što i sami predviđate, ti se prijatelji mogu uhvatiti i regrutirati da se bore uz igrača ili raditi u bazi kako bi pomogli u stvaranju predmeta koje će igrač koristiti u borbi. Mnogi su igrači na internetu igricu opisali kao „Pokémone s oružjem“, a Palworld je zaradio određeni interes i prije nego što je službeno objavljen.

U roku od nekoliko dana, Palworld je postao Steamova treća najveća igra, nadmašivši i Dotu 3 i Lost Ark jer je prikupila više od 1,5 milijuna istodobnih igrača. I ne samo to, već je Pocketpair objavio da je Palworld u tri dana prodan u pet milijuna primjeraka.

Kao referencu uzmite igricu „The Last of Us: Part Two“, koja je svojevremeno prodana u četiri milijuna primjeraka u svega tri dana. Palworld se prodao brže od toga, a uspjeh je astronomski. To samo pokazuje da je ova vrsta igrica jako popularna, ali čudno da se netko nije prije sjetio.

Mnogi su igrači na društvenim mrežama istaknuli nezadovoljstvo igricom Palworld i pozvali na njezin bojkot jer je preslična Pokemonima. Iako su sami likovi i čudovišta slična onima iz svijeta Pokemona, stil igre je potpuno drugačiji, što se očito svidjelo publici, jer ovakve se brojke ne postižu samo tako.