Mix

„The Marvels“ pretrpio je najveći pad zarade na kino blagajnama! Najlošije brojke među svim filmovi o superjunacima

The Marvels naslovnica filma i opadajući graf
The Marvels naslovnica filma i opadajući graf Foto: Canva/youtubescreenshot/@MarvelEntertainment
Novi tjedan, novi rezultati s kino blagajni. Izgledi su uvijek bili u korist prednastavka serijala „Igre gladi“, „Balada pjevica i zmija“, koji je izašao kao pobjednik u ovom tjednu, unatoč tome što je početak bio malo ispod očekivanja. Film, koji publiku vraća u distopiju Panema po prvi put nakon gotovo desetljeća, prikupio je 44 milijuna dolara u 3776 sjevernoameričkih kina i 98 milijuna dolara u svijetu u prvom vikendu prikazivanja.

S obiljem novih ponuda, prodaja ulaznica za Disneyjev nastavak o superherojima, „The Marvels“, pala je za 79% i postavila još jedan sramotan rekord „(daleko) najveći pad drugog vikenda u povijesti Marvelovog kinematografskog svemira“, prenosi nam Variety. Prije ovog vikenda, “Ant-Man and the Wasp: Quantumania” izdržao je najveći pad sa 69,9%.

Nakon najlošijeg starta u cijelom MCU-u, “The Marvels” se izjednačio na trećem mjestu s 10,2 milijuna dolara u 4030 kina, čime je američka vrijednost dosegla 65 milijuna dolara. Iako je „Balada pjevica i zmija“ otvorila značajno slabije od svojih prethodnika, svaki od četiri dijela “Igara gladi” zaradio je najmanje 100 milijuna dolara na američkim kino blagajnama, analitičari vjeruju da je film dobro pozicioniran u kinodvoranama. Produkcija je koštala 100 milijuna dolara, više od prvih „Igara gladi”, ali znatno manje od tri nastavka.

“Ovo je vrlo dobar početak za akcijsko-avanturistički prethodnik”, kaže David A. Gross, koji vodi filmsku konzultantsku tvrtku Franchise Entertainment Research, prenosi nam Variety. “U prosjeku, prethodnici počinju s otprilike polovicom početka prethodnog filma, a brojka ovog vikenda je blizu te.”.