Report

Kako trenira jedan od najbogatijih ljudi na svijetu? Otkrivamo tajnu transformacije Jeffa Bezosa

Jeff Bezos i zena, a pozadina jeteretana
Jeff Bezos i zena, a pozadina jeteretana Foto: unsplash.com/Instagram screenshot
Desetljećima je poznat kao vitak vlasnik knjižare koji je nekako svoju neobičnu malu web stranicu pretvorio u tehnološkog diva. Jeff Bezos doživio je nevjerojatnu transformaciju zbog koje se svijet pita kako je sve to uspio. Uz Amazonovu akviziciju Whole Foodsa i pothvate istraživanja svemira tvrtke Blue Origin, jasno je da Bezos ne samo da ozbiljno shvaća svoje vrijeme u teretani, već u potpunosti želi nadmašiti granice ljudskog zdravlja. Kako mu je to uspjelo zna samo on, ali kao ključne faktore ističe spavanje, trening i prehranu.

Jeff Bezos razumije važnost odmora i smatra da je spavanje ključno za njegovu fizičko i mentalno stanje. Otkrio je predanost osmosatnom spavanju, još 2018. na konferenciji u Washington DC-u u Ekonomskom klubu, gdje je, kako nam prenosi Body & Soul, rekao „Meni je potrebno osam sati sna. Bolje razmišljam, imam više energije, bolje mi je raspoloženje, sve to.“.

Bezos trenira s poznatim trenerom slavnih Wesom Okersonom, a za postupno jačanje snage i izdržljivosti, Okerson preporučuje vježbe poput veslanja i vježbe s utezima. On i Bezos također uživaju u aktivnostima na otvorenom kao što su trčanje, vožnja kajakom i SUP-om.

View this post on Instagram

A post shared by Jeff Bezos (@jeffbezos)

Bezos s radom počinje u 10 sati nakon obiteljskog doručka. Bezos jede hranu bogatu proteinima i masnoćama, slično Okersonovim keto preporukama, i navodno preferira mediteransku hobotnicu s krumpirom, slaninom i jogurtom od zelenog češnjaka.

Možda je nošenje podebljeg novčanika razlog njegove fizičke transformacije, a možda kriza srednjih godina, ali pratimo li smjernice Jeffa Bezosa uspjeh nam je zagarantiran.