Report

Video s festivala i mash-up stvorili hit! Kako je pjesma Peggy Gou „ (It Goes Like) Nanana“ postala hit ovog ljeta

DJ-producentica Peggy Gou za DJ pultom i thumbnail njene pjeme It Goes Like Nanana
DJ-producentica Peggy Gou za DJ pultom i thumbnail njene pjeme It Goes Like Nanana Foto: TikTokscreenshot/@capturewithbadr/YouTubescreenshot/@peggygou
DJ-producentica Peggy Gou zaradila je svoj prvi ulazak na Billboardovu ljestvicu s odom dance glazbi 90-ih. „Stvarno nisam očekivala ovakvu reakciju”, rekla je za Billboard.

Svima su nam poznate scene s festivala kada polaznici čuju hit koji su očekivali i pogodi ih neka doza adrenalina i euforije. Samo ovaj put hit još nije izašao jer je, južnokorejska producentica Peggy Gou, samo zadirkivala, tada još neobjavljeni singl, pod nazivom „(It Goes Like) Nanana“, a sve je zabilježeno u videu objavljenom na TikToku.

@capturewithbadr Sunrise vibe with PEGGY GOU 🪄 #peggygou #techno #dj #morocco #agafay #marrakech #festival ♬ original sound – Badr

Taj TikTok video ima 7.4 milijuna pregleda, a uz pomoć zalaska Sunca pokrenuo je splet okolnosti koji je pjesmu pretvorio u mainstream ljetni hit. To je njezin prvi singl koji se popeo na Billboardovu ljestvicu, popevši se među 40 najboljih na Global 200, a zaradio je 27 milijuna streamova u SAD-u od objavljivanja, prenosi nam Billboard. Neko je vrijeme bila vodeća pjesma na glavnoj Spotifyjevoj playlisti Today’s Top Hits, mjesto koje obično zauzimaju superzvijezde velikih izdavačkih kuća, a ne producenti dance glazbe iz nezavisne izdavačke kuće XL.

Zahvaljujući svoj internetskoj pažnji, u vrijeme kada je “(It Goes Like) Nanana” službeno objavljena 15. lipnja, Gou se osjećala kao da je pjesma „već izašla“. Kako je rekla za Billboard, brzo su je preplavili zahtjevi DJ-a, od „EDM-a do jungle-a do soula do hardcore techna“, koji su tražili pjesmu da naprave vlastite remixeve.
@ianasher Im performing at Slate NYC this Friday July 21st… should I play this? #housemusic #cola #itgoeslikenanana ♬ NANANA COLA IAN ASHER EDIT Out Now On SoundCloud – Ian Asher

Najveću preradu napravio je Ian Asher, TikToker, DJ i producent s velikim brojem sljedbenika koji često svojim mashupovima zapali svijet društvenih mreža. Asher je odlučio spojiti singl Peggy Gou s CamelPhatovom pjesmom „Cola“. Njegov mash-up iz srpnja postao je popularan i na TikToku i na Instagramu, pojavljujući se u više od 780.000 videozapisa koje su izradili korisnici.

Gouin singl dospio je na ljestvicu Global 200 u srpnju i od tada se popeo na 33. mjesto, dajući joj snažan vjetar u leđa dok završava svoj debi album, koji bi trebao izaći početkom 2024. preko XL-a.